Kultura na bodu nula. Zrušen Jarmark i výstava Zemědělěc

Podzim vždy býval v Lysé nad Labem a jejím okolí plný kulturních aktivit. Přes jarmarky, montmartry nebo výstavy na místním výstavišti. Dostihy se se na konci zaří přes nepřízeň počasí ještě stihly. Ovšem řemeslný jarmark v Lysé ani výstava Zemědělec se konat nebudou.

Řemeslný jarmark, tedy již tradiční jarmark plný řemeslných produktů, dobrot a především charitativního nádechu, se přesunul již z březnového koronavirového nouzového stavu. Slet okolností bohužel nedovolí konat ani náhradní  a termín 17. 10. 2020 se proto ruší. Pořadatelé i návštěvníci si tak musí zapsat do kalendářů další náhradní termín – 17. 4. 2021.

Výstava Zemědelec zrušena
Zrušená i výstava Zemědělec

U Jarmarku bohužel nekončíme. Ač se pořadatel na výstavišti v Lysé snažil seč mu síly stačily, prosby na hygienické stanici ani úředníci na ministerstvu zemědělství nevyslyšeli. Výstava se tak bohužel ruší.

Poslední zákaz přišel z vedení města. Uzavřeno je pro veřejnost těsné prostranství okolo zámku v Lysé nad Labem z důvodu ochrany seniorů. Zákaz platí již nyní a platit bude až do odvolání.

Zákaz vstupu do části zámeckého parku



Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.