Silnice II/272 otevřena

objížďka značky
Nejen obyvatelé Lysé and Labem si konečně mohou oddechnout. Včera 30. 6. 2020 byla po několikaměsíční rekonstrukci znovu otevřena komunikace druhé třídy 272, která prošla opravou od začátku (chcete-li konce) stávajícího obchvatu Lysé nad Labem až ke křižovatce směr Semice.

Jde o jednu z největších uzavírek, která zasáhla do života mnoha obyvatel našeho města. Včera byla v čele s panem starostou Karlem Otavou a hejtmankou pro Středočeský kraj Jaroslavou Pokornou Jermanovou slavnostně přestřižena páska. Celý úsek měří 2,6 km

272
Rekonstrukcí prošla komunikace 272 i na Mostu Bohumila Hrabala

Rekonstrukce byla krajskou investicí. Celková rekonstrukce povrchu vozovky, zpevnění krajnic i dalších stavebních úprav a oprav vyšlo na 155 miliónů korun a osmdesát procent z této částky poskytla Evropská Unie.

Loni prošel rekonstrukcí i úsek Starý Vestec – křižovatka Semice. Až budou hotové práce ve Starém Vestci, bude se moci z Hradecké dálnice D11 dojet do Lysé po zcela novém povrchu.

Otevřený přejezd

Radovat se mohou i obyvatelé Byšiček a Řehačky. Za dva dny totiž končí i uzavírka přejezdu u Karlova a s tím i objízdná trasa okolo Kovony, která sice obyvatelům posloužila, ale automobily jim za to rozhodně nepoděkovaly. Především v době červnových dešťů nebyla jízda zrovna komfortní.

V pátek tak definitivně končí dvě velké jarní uzavírky, které na delší dobu znepříjemňovaly život nejen obyvatelům Lysé nad Labem, ale i projíždějícím. Léto by již mělo být co do rekonstrukcí přeci jen klidnější.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.