„Tradiční“ zima 2020

Zda-li někdo doufal, že letošní zima bude po delší době opět skutečně zimní, musí být v polovině ledna zklamán. Teplou zimu předpověděl už teplý podzim a Vánoce, které byly až na výjimky v nížinách opět na blátě, tak jako v předešlých 18 letech (poslední bílé Vánoce byly věru naposledy v roce 2001)

Ozývají se hlasy, že zimy, podobné té letošní (a i ty předešlé) již nejsou abnormální. Naopak. Krom toho, že v ČR brzo vymizí jarní a podzimní období, se také musí připravit na čím dál teplejší a sušší léta, ale i zimy. Nedostatek sněhu netrápí pouze vlekaře. Velký problém totiž může nastat již letos na jaře. Pokud se neutvoří žádná sněhová zásoba, která by pak při svém měla za následek zvýšení hladin podzemních vod, mohla by již letos být situace opravdu hodně špatná.

Na takový pohled do krajiny zatím letos čekáme marně

Lysá nad Labem se připravuje na další uzavírku. Nejedná se o uzavření komunikace přímo ve městě, ale i tak tato rekonstrukce silnice II/272 místním znepříjemní život, neboť jde o jednu z páteřních příjezdových cest do města. Jedná se o úsek od semické křižovatky přes most Bohumila Hrabala, až po napojení silnice č. II/272 na silnici II/331 (tedy konec stávajícího obchvatu)

Zima
Příjezd do Lysé nad Labem budou i letos komplikovat uzavírky

Dle oficiálního webu města je návrh objízdné trasy je prozatím plánován následovně: po silnici č. II/611 směr na obec Nehvizdy, dále na křižovatce u obce Jirny po silnici č. 101, směrem na Zápy, dále po dálnici D10 (neplacený úsek) do Staré Boleslavi a poté sjezdem ze silnice č. II/610 zpět na obec Sojovice, Dvorce, Lysá nad Labem. Město zároveň upozorňuje, že objízdná trasa je ve fázi návrhu, proto může být ještě mírně pozměněna.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.