Koupaliště Lysá nad Labem

Další významnou investicí, nad kterou město Lysá nad Labem přemýšlí, je výstavba koupaliště v Čechově ulici, kde nedávno Lysá koupila pozemek vedle mateřské školy Čtyřlístek. Pozemek je poměrně velký. Jedná se o výměru přesahující 15 tisíc metrů čtvereřních

Pionýrský areál dříve sloužil nejen jako nádrž pro nedalekou Kovonu, ale dříve měl také využití jako provizorní koupaliště, kde se mohli obyvatelé v letních horkých dnech zchladit. Areál však postupně chátral a ani jedna varianta dřívějšího využití se již dnes nevyužívá. To by se ale mohlo dříve či později změnit.

Lysá nad Labem vážně uvažuje o tom, že by zde vyrostlo (tentokrát již plnohodnotné) koupaliště. Studenti fakulty architektury ČVUT měli možnost navrhnout využití tohoto areálu právě pro potřeby koupaliště. Vyhrál návrh číslo 6 studenta Jána Blany. Jak uvedly prosincové listy Lysé nad Labem “ v současné době se připravuje zadání na výběrové řízení na projektanta celého areálu“

Koupaliště
„Vítězný“ návrh. Bude Koupaliště vypadat takto?

Nutno podotknout, že o koupališti (tedy spíše aquaparku) již před rokem uvažovali i nedaleké Milovice. Ovšem další zprávy ohledně vodního parku u našich sousedů již rok nemáme. I kdyby však i v Milovicích zařízení tohoto typu vyrostlo, nemuselo by se jednat o konkurenční boj. Obě města jsou totiž dost velká, aby se případně dvě koupaliště cca 5km od sebe uživila.

Koupaliště by mohlo být pro naše město dalším krokem kupředu. V době globálního oteplování, kdy je léto vždy teplejší než léto předešlé, by to bylo velmi vhodná investice, ze kterého by měli radost nejen místní ale i obyvatelé okolních měst.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.