Konec prázdnin, konec léta

Není to tak dlouho, co děti dostaly vysvědčení a za nedlouho je cesta zpět do školních lavic opět čeká. Letošní léto se neslo v klidném duchu. Žádné extrémní srážky ani žádné úmorná vedra. Tropický den se čas od času sice objevil, ale subtropické léto, o kterém zahrádkáři přemýšleli, zdali jabloně a meruňky nevyměnit za citrusovník či olivovník, se nekonalo.

Velké stavby se Lysé nevyhnuly ani v létě. Celé léto pokračovaly dokončovací práce na novém nadjezdu, který se již brzy otevře pro veřejnost. Dokončovací práce se dočkala také ulice Stržiště, kde právě teď probíhají práce na nových chodnících a další dokončovací práce.

Další uzavírka na sebe ale nenechá dlouho čekat. Spodní část Řehačky se musí připravit na dopravní uzavírku, při které bude zcela nahrazen dnes již nevyhovující mostek ve spodní části. O víkendu proběhla demontáž velké informační nástěnky, cykloukazatelů a dalších věcí, které výstavbě překážejí. Po výstavbě nového mostku a celkové rekonstrukci bude nástěnka vrácena na původní místo.

Pohled z nadjezdu v Lysé nad Labem

Po dobu rekonstrukce bude zde pravděpodobně náhradní mostek, po kterém po udělení povolení budou místní jezdit (obdobnému tomu, který povoloval průjezd okolo Kovony). Stavba bude trvat cca dva měsíce a zhotovitel bude tentýž, který budoval nový nadjezd v Lysé. Čeká se pouze na otevření nadjezdu, následně se technika přesune právě na Řehačku.

S koncem léta ale rozhodně nekončí kulturní akce v Lysé a okolí. Ba naopak. Krom výstav na výstavišti v Lysé se můžeme těšit na tradiční slavnosti hraběte Šporka. Slavnosti se konají 7. 9. 2019 v Byšičkách. Začíná se v 15h dětskými hrami. Následuje divadelní představní: „Jak koťátko zapomnělo mňoukat“ a následují samotné slavnosti. Nejdříve v 19:30 na návsi a následně ve 20:30 na tůni. Z Lysé bude zavedena kyvadlová doprava.

Slavnosti hraběte Šporka
Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.