Od Dálnice D11 bude cesta do Lysé nad Labem plynulejší.

Z místních tuto situaci zná asi každý, kdo cestuje po hradecké dálnici D11. Při sjezdu se dostane na tankodrom, který ho dovede do Starého Vestce, kde musí, pokud chce pokračovat na Lysou nad Labem, překonat poměrně nebezpečný úsek dvou křižovatek. To se ovšem již brzy změní.

Celá tato trasa projde totiž obměnou. Krom dlouhodobě plánované rekonstrukce komunikace Starý Vestec – Kounice, projde renovací především právě již zmíněná křižovatka. Na křižovatce (u autobazaru) vznikne kruhový objezd, který bude navazovat na nově vzniklou komunikaci.

Nová komunikace, která bude široká 7m protne severozápad Starého Vestce a dojde tak ke zvýšení plynulosti a především bezpečnosti provozu. Oddechnou si nejen řidiči, kteří nebudou muset projíždět dvě křižovatky, ale i místní, neboť stavba je navržena tak, že se vyhne celé zástavbě.

Celý projekt je ještě ve fázi plánování a soutěž na zhotovitele stavebních prací bude vyhlášena na Krajské správě a údržbě silnic Středočeského kraje. Celkové náklady by se měly vyšplhat na 23 milionů korun a z velké části jej bude financovat Evropské unie, kde je již zažádáno o dotace

Nová komunikace u Starého Vestce uleví místním i řidičům
Nová komunikace u Starého Vestce uleví místním i řidičům
Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.