Odjinud: „V Lysé zavřou nadjezd“

Na devatenáct měsíců zavře Středočeský kraj most na silnici II/272 přes železniční trať v Lysé nad Labem. Zakázku za 228 milionů korun bez DPH získala společnost Metrostav.

Pro obyvatele Lysé nad Labem i okolních obcí půjde o velkou dopravní komplikaci. Plán objížďky počítá s tím, že řidiče osobních aut pošle kraj na přejezd ve Stratově, auta nad 12 tun pak budou muset objíždět most až přes Nymburk.


Předpokládáme zahájení stavebních v pracích v březnu, od dubna bude most uzavřen,“ řekla mluvčí Středočeského kraje Helena Frintová. Podle ní je ještě plán objízdných tras projednáván s policií a může se tak změnit.

Podle smlouvy most opraví Metrostav společně se stavebními firmami Porr a Chládek a Tintěra Pardubice. Kdo další se do soutěže přihlásil, není zatím jasné, Středočeský kraj na profilu zadavatele ani ve věstníku veřejných zakázek tyto informace nesdělil. Soutěž každopádně cenu výrazně srazila, původní odhadovaná cena byla 322 milionů korun. Důvodem rekonstrukce je špatný stav nadjezdu.

Podle starosty Karla Otavy téměř dvouleté uzavření velmi zkomplikuje život občanům města. „Je naší snahou, aby objízdné trasy, o kterých intenzivně jednáme, co nejméně narušily pohyb ve městě. Dobu, po kterou bude nadjezd uzavřen, chceme efektivně využít. Nastane neopakovatelná příležitost konečně realizovat, a to ve spolupráci se Středočeským krajem, dlouhodobě a v minulosti neúspěšně připravovanou rekonstrukci páteřních komunikací ve městě,“ řekl Otava v radničních Listech. Jedná se o ulice Československé armády, Mírová, Dobrovského sady a Jiráskova, včetně složité křižovatky pod nadjezdem.

Návrh objízdných tras při uzavřeném nadjezdu

 

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.