Zima nezima 2018

Toto téma zde není poprvé. Posledních několik zim opravdu moc zimních nebylo. Jak jsme uváděli v jednom z předešlých příspěvků. Poslední pořádná zima se sněhem nás potkala v roce 2010, když napadlo v Lysé skoro 50cm  sněhu.

Loni touto dobou zase udeřily kruté mrazy, které srazily průměrnou teplotu na „historických“ -3,8°C (Jak uvádí amatérská meteostanice z Lysé nad Labem). Naopak nejtepleji pak bylo v „zimě“ 2015, kdy průměrná lednová teplota dosahala skoro 3°C. Letošní průměr samozřejmě ještě nevíme, ale pokud se opravdu nedostaví pravá zima, budou teploty pravděpodobně v červených (plusových) číslech. Podle meteorologů nemáme v Čechách čekat zimu ani v nejbližších dnech. Naštěstí všichni dobře víme, jak se meteorologové rádi pletou a tak se necháme překvapit. Přeci jen by to trochu toho sněhu chtělo. Už jen proto, aby si děti pořádně užily jarní prázdniny, které se kvapem blíží.

 

Průměrné teploty v lednu (2009-2017)
Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.