Mapy.cz

Nové letecké mapy 2020

Mapy.cz od společnosti Seznam se tak trochu inspirovali gigantem Google a fotí ulice podobně jako to udělal Google s funkcí Street View. Seznam si dal ovšem tu práci a snaží se procestovat a nafotit každý kout ČR.

V nedávné aktualizaci Seznam přidal další nafocené území, kde nechybí ani Lysá nad Labem, Byšičky a okolí. Lysá a Byšičky jsou nafocené takřka kompletně. Řehačku seznam nafotil až k popelnicím s tříděním odpadem nad Pláckem. Dostal se tak dále než Google, který focení utnul na křižovatce před odbočkou k hospodě. Vše si můžete prohlédnout na mapách od seznamu na www.mapy.cz

Další „mapová perla“ se týká méně známých map s názvem Mapquest, kde sice žádné nafocené mapy nebo mapy z ptačí perspektivy nejsou, ale zato náš bouchl do očí označení (či název) nám známé oblasti. Poprvé se totiž na mapách objevuje název Osada Řehačka a nikoliv Tři Chalupy nebo Byšičky, jako v jiných mapách jak od Google nebo Sezamu. Viz druhý obrázek pod tímto příspěvkem :)))

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.