Jaro 2016

Máme za sebou polovinu měsíce května roku 2016. Jaro je v plném proudu a zahrádky jsou už zase opečovávané a vše nám už zase krásně kvete. Počasí je zatím takové klasické jarní. Žádná velké tepla, tak jako tomu bylo v předešlých letech.

Naopak. Plno zahrádkářů překvapil studený konec dubna, kdy už mělo plno z nás zasazené květiny, ba dokonce i zeleninu. Pranostika o zmrzlých mužích má holt něco do sebe :). Na konci dubna proběhlo také tradiční pálení čarodějnic u hospody Řehačka. Letos byla „fatra“ opravdu veliká a hořela dlouho do noci. V červnu vychází již 34. vydání osadního zpravodaje Řeháčka. Přesné datum se zatím neví, záleží především na počasí. Vydání se nicméně plánuje na začátek června. Na jaře také proběhlo čištění břehů podél Labe. Zatím byla pročištěna strana směrem od Přerova na Labem, teď by dle všeho, mělo přijít čištění směrem z naší strany. Nesmíme zapomenout ani na opravu mostku přes Mlynaříci, která díky iniciativě místních dostala úplně nový vzhled. Byla odstraněna stará lávka, která byla již v dezolátním stavu. Nahradila jí nová, širší lávka, kterou využívají především cyklisté, kteří jedou podél Labské „Cyklostezky“.

Jaro 2016 ve fotografiích

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.