Na jaro musíme ještě počkat

Jaro, tedy aspoň to dle kalendáře, začíná až za měsíc. Ovšem jak už jsme tak trochu zvyklí, jarní teploty nás přerušovaně doprovází téměř celou zimu. Ovšem dnešní den (22. 2. 2016) byl přece jen rekordní. Teploty dosahovaly hodnot přes 15°C a padl nejeden teplotní rekord.

Dnešní slunečný, i když větrný den, byl stvořený pro focení. Na pár fotek se můžete podívat pod příspěvkem. Teplotní šok a vydatné srážky minulých dnů způsobily růst hladin řek. Ovšem nebylo to nic dramatického. Na Jizeře sice vystoupala hladina v Předměřicích nad Jizerou během dvou dnů o 150 cm, ale jak víme, u Jizery to není nic neobvyklého. Labe sice dostalo zabarvení pravé italské kávy, nicméně zde bylo zvýšení hladiny zanedbatelné. Ovšem co se týká počasí, ještě stále nemají milovníci jara vyhráno, neboť nás prý čeká další teplotní obrat. Ovšem je vidět, že jaro je opravdu hodně, hodně blízko 🙂 Kdyby takové počasí, jako bylo dneska, bylo na Velikonoce nikdo by se asi nezlobil.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.