Jarní info

Příroda se opět probouzí k životu, začíná pomalu chatařská sezóna, v Lysé právě probíhá hojně navštěvovaný Zemědělec, na kterém máte možnost shlédnout pěkně naaranžované květiny a nakoupit rostlinky. Zhruba za měsíc nás čekají Velikonoce a tudíž i Řeháček.

Těsně před Velikonocemi jsou plánovány první farmářské trhy v Lysé nad Labem. Budou ve čtvrtek 21.dubna v době od 8:00 do 18:00 na prostranství u Penny (bývalého Plusu). Na všech trzích si můžete nakoupit výrobky a výpěstky, které při cestě na Váš stůl nebyly přepravovány tisíce kilometrů, ale vyrostly, či byly vyprodukovány v naší zemi a co nejblíže místu kde žijete. Nákupem těchto výrobků podporujete české farmáře a malovýrobce a za odměnu si můžete být jisti, že dostáváte skutečně kvalitní a čerstvé potraviny. Můžete si nakoupit nakládané čerstvé i tvrdé sýry, vejce, domácí uzeniny a masné výrobky, krůtí maso, jihočeské uzené ryby, nakládanou zeleninu, koření, sazenice a květiny, med, mošty, chléb, pečivo, koláče, moravská vína, konopné a proutěné výrobky.

Komentáře

Autor:Lukáš Vožeh

Spoluzakladatel dnes již bývalého webu www.rehacka.unas.cz a www.rehacka.cz. Šéfredaktor v letech 2004 - 2015. Dnes externí redaktor pro Lysecko.cz